Despre Valoare in General

Este bine de stiut ca azi, secolul XXI, se fac studii, cercetari asupra notiunii de valoare. Ce inseamna valoarea? O definitie care variaza frecvent, rezultat al dinamicii si complexitatii mediului in care ne desfasuram activitatea. Pornind de la principiul latin "est modus in rebus" nu ne mai ramane decat sa exploram notiunea de valoare.

Evaluari Imobile

Fara a face o disertatie, ma pasioneaza notiunea de valoare. Fiind evaluator imobiliar, ma preocupa sa inteleg valoarea, ce incadrare sa-i dau, ce masura si mediu de lucru sa-i aplic, sa lucrez cu valoarea de asa maniera incat sa reflecte o realitate.      

Nu am intentia sa dau explicatii aici asupra notiunii de evaluare proprietate imobiliara. Intentia este sa exprim disponibilitatea, know-how-ul, abordarea si filozofia de lucru in domeniul evaluarii proprietatilor imobiliare.

Preponderent sunt pasionat de evaluarea activelor comerciale (birouri, spatii industriale, spatii de depozitare, spatii comerciale), indeosebi a activelor cu destinatie speciala. Nu inseamna ca se exclud evaluarile proprietatilor rezidentiale, dar provocarile si filtrul rationamentului se regasesc cel mai pregnant in evaluarile proprietatilor comerciale.   

Desi profesiile liberale tind spre dereglementare, asociatiile profesionale permitand membrilor sai o abordare cat mai personalizata, adaptata la cunostintele si capacitatile fiecarui membru, personal, in mod contrar, ma reglementez din ce in ce mai des si mai cuprinzator. Asociatiile profesionale, poate si din dorinta de a evita un anumit grad de raspundere prin aplicarea unor principii corecte in situatii "gresite", dezvolta azi mai bine principii de rationament individual decat cele de grup (se stimuleaza atat raspunderea individuala prin pregatire continua, cat si prin adaptare la realitati cu ajutorul eticii, a gandirii ortologice, bazata pe excluderi, pe concepte de gresit sau corect).

Sunt evaluator ANEVAR (membru confrom legitimatiei nr. 15643 - oricand putand fi verificat in cadrul tabloului Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania).

Fiecarei misiuni de evaluare imobiliara (evaluari constructii si sau evaluari terenuri ~ lato sensu: evaluare imobile) imi pun amprenta personala, implicandu-ma direct in relatia cu beneficiarul evaluarii. Astfel, inteleg mai bine obiectivul de evaluat cat si solutiile necesare pe latura de property management pe care le pot pune la dispozitia clientului - oferind in acest mod un serviciu integral, personalizat imobiliar.

      In domeniul evaluarii proprietatilor imobiliare:

      1. Respect codul deontologic ANEVAR
      2. Respect regulile de conduita RICS
      3. Toate rapoartele de evaluare proprietati imobiliare sunt in conformitate cu Standardele Internationale de Evaluare 

Trebuie sa fac mentiunea ca desi sunt membru RICS, specializarea Commercial Property Practice, toate rapoarte de evaluare proprietati imobiliare pe care le pregatesc sunt conforme si potrivit reglementarilor si regulamentelor ANEVAR.