Despre Project Mangement in General

Practica si scoala, scoala si practica, profesionalismul si gandirea ortologica, viziunea si solutiile aici se regasesc. Se intrepatrund cunostinte de psihologie, filozofie, drept, economie, inginerie, administrare, comunicare si cei 7 ani de acasa. Project management nu se invata numai la scoala. Este o arta bazata pe autoeducatie, vointa de cunoastere si de actiune, pe dorinta de a performa.

Project management imobiliar

In dezvoltarea imobiliara, managementul de proiect este folosit pentru a se asigura ca proiectul in dezvoltare este finalizat la timp, in cadrul bugetului alocat, in conformitate cu cerintele de calitate si de proiectare, precum si in conformitate cu legile si reglementarile relevante.

Fara a aface o disertatie pe tema obiectului managementului de proiect imobiliar, acceptiunea standard, in cazul meu, trebuie extinsa. Astfel, fata de proiectele greenfield (unde cel mai adesea este folosita aceasta terminologie), personal apreciez ca obiectul de lucru si aplicabilitatea se extinde si asupra unor parti de proiect, unor cauze conflictuale sau litigioase avand drept obiect proprietati imobiliare, preum si orice alte situatii unde, in relatia cu proprietatile imobiliare, se presupune:

     1. scop determinat
     2. comunicare
     3. interval organizat de timp pentru implementare
     4. know-how specific
     5. administrare de buget
     6. administrare resurse specifice
     7. solutii
     8. viziune

Activele cu proceduri speciale (distressed assets), imobile industriale afectate si/sau dezafectate (brownfield assets), proceduri de dizolvare si sau fuziune companii care detin active imobiliare, reprezinta principala preocupare pe partea de project management.